Boeken

Boeken

Geronimo

Dit is een boek van leon de Winter genaamd Geronimo. Het boek gaat over een Pakistaanse jongen die geen geld heeft om twee protheses te kopen voor een meisje waarop die stilletjes verliefd is. Om aan het geld te komen besluit hij een krukje te voorkomen die hij had meegenomen van Osama Bin Laden. Hiermee zet hij alleen geschiedenis in gang dat cruciaal wordt.

naar de website

Exit

Dit is een boek van Tim Kestens genaamd Exit. Het boek gaat over vier vrienden voor het leven, die opzoek zijn naar kick en veel fun. na wat drugtrips en misdaden valt de groep uiteen en worden ze geconfronteerd met de verschrikkele verantwoordelijkheid. Hoe nu verder? met elkaar of zonder elkaar?

naar de website

Costa Del Sol

Dit is het boek Costa Del Sol van Suzanne Vermeer. Sinds een jaar is Ellen weduwe geworden. Ze heeft er alles aan gedaan oom haar leven en dat van de kinderen weer op orde te krijgen. Ellen en haar twee kinderen gaan op vakantie naar de Costa Del Sol. Wat een geweldige vakantie moest worden, eindigt in een gevecht om leven en dood.

naar de website

Verdwenen zusjes

het boek Verdwenen Zusjes is geschreven door Laura Lippman. Het boek gaat over twee zusjes die 30 jaar geleden verdwenen in een druk winkelcentrum. Hun lichamen zijn nooit gevonden en onderzoek leverde niks op. Een verkeersslachtoffer beweert opeens een van de zussen te zijn maar weigert te praten over de andere zus. Wat volgt is een mysterieuze zoektocht naar de waarheid.

naar de website

Het meisje in de trein

Het meisje in de trein is geschreven door Paula Hawking. Het gaat over rachel die elke ochtend dezelfde trein neemt. De trein stopt altijd op hetzelfde punt voor een rood sein. aar ziet ze een stel die elke dag samen ontbijten in de tuin. Volgens Rachel leven hun een perfect leven. Op een dag gaat ziet ze dat er wat aan de hand is en gaat ze naar de politie. De vrouw van het stel blijkt vermist en rachel bevindt zich in een web van betrokkenen, maar wie is te vertrouwen?

naar de website

Stalker

het boek stalker vertelt het verhaal van een seriemoordenaar in Zweden die zijn slachtoffers eerst filmt, dan op YOutube zet en een paar dagen later vermoord. Het onderzoek loopt stroef. Na een tijd is er maar 1 iemand die dit kan oplossen dat is Joona Linna, maar zij is een jaar geleden verdwenen.

naar de website

Het kralenspel

Het kralenspel is een utopische roman over de strijd van de mens tegen machtwellust. Het verhaal speelt zich af in het fictieve stadje Kastalie. Alle waarden van onze cultuur spelen zich af in deze stad tijdens het kralenspel.

naar de website

Het achterhuis

Het boek het achterhuis is het vehaal achter Anne Frank. Zij wilde haar dagboek publiceren. Haar vader heeft het uiteindelijk in 1947 gepubliceerd. Het Achterhuis is het meest gelezen boek ooit. Het boek is bekend in meer dan 30 landen.

naar de website

Esther Verhoef - Lieve mama

Dit is het boek Lieve mama van Esther Verhoef. Het boek is verschenen in maart 2015 en gaat over een vrouw Helen die drie kinderen heeft. De achttienjarige Ralf geeft alleen maar om geld laat zich meesleuren in een crimineel plan en overvalt de woning van Helen. Een horroscenario dat pas het begin is.. Hoever ga jij om je gezin te beschermen?

naar de website

Schoonheid & schande

Schoonheid en schande is een roman die het leven van de Borgia's indrukwekkend tot leven brengt. De Borgia's is een familie uit rome uit de 15e eeuw. Een periode waar creativiteit, schoonheid samengingen met macht en corruptie. het boek is geschreven door Sarah Dunant.

naar de website

De onderwaterzwemmer

De onderwaterzwemmer is een boek van P.F. Thomese. Het boek gaat over Tin, die zijn vader kwijt raakte in het laatste oorlogsjaar. 30 jaar later reist hij met zn vrouw naar West-Afrika, waar zij wordt ontvoerd. Tin weet dat hij niet moet afwachten, maar handelen anders kan dit gruwelijk aflopen.

naar de website

Ze noemden me duivelskind

Ze noemden me duivelskind vertelt het verhaal van Michaela Deprince die in Sierra Leone haar beide ouders verliest en in een weeshuis terecht komt. Daar wordt ze mishandeld wegens vlekken in haar gezicht, hierdoor wordt ze Duivelskind genoemd. Ze wordt geadopteerd door een Amerikaans echtpaar en wil op balletles. Een indrukwekkend verhaal hoe iemand opgroeit van weeskindje naar ballerina.

naar de website

Onderhuids

Het boek onderhuids van Julia Keller wordt gezien als een thriller die je gelezen moet hebben. Het boek vertelt het verhaal van Bell die met haar dochter verhuist naar een stad zonder toekomst. Zij is getuige van 3 dubbele moord. Getuigen spreken elkaar tegen. Bell gaat zelf achter de dader aan, maar brengt het leven van haar en van haar dochter in gevaar. Kan ze de dader vinden voor het te laat is?

naar de website

Moordvrouw - Witte leugens

Een student wordt vermoord tijdens een bezoek aan de sportschool. Tegelijk wordt er een lijk in Zweden gevonden. De twee mensen stonden met elkaar in contact. Rechercheur Fenna reis naar Zweden om de zaak op te lossen, maar daar escaleert de zaak. het boek is geschreven door Lex Passchier.

naar de website

In het licht van wat wij weten

het boek In het licht van wat wij weten geschreven door Haider Rahman, gaat over een een bewoner die bankier is. Zijn carriere staat op springen. Op een dag komt een oude schoolvriend langs. Hij was briljan wiskundigen, maar komt nu een bekentenis afleggen. Wat volgt is de geschiedenis van twee kamerraden die onafscheidelijk zijn totdat de een de ander verraad.

naar de website

Jussi Adler - De grenzeloze

Het boek de Grenzeloze van Jussi Adler. het boek is verschenen in april 2015 en gaat over een rechercheur die een cold case moet oplossen over een vrouw die 17 jaar geleden verdween en dood terug gevonden werd, hangend in een boom. Rechercheur Carl moet alles op alles zetten om dit raadselachtige misterie op te lossen.

naar de website

Gouden jaren

het boek gouden jaren vertelt het verhaal van de groei na de oorlog. Het boek verteld hoe deze groei ons leven heeft veranderd. In 1952 deelde we nog de stofzuiger met onze moeder. het boek staat vol met deze verhalen, anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto's. het boek is geschreven door journaliste Annegreet van Bergen.

naar de website

Het verdriet van Belgie

Het verdriet van Belgie is een boek geschreven door Hugo Claus en speelt zich af in de jaren 1939-1947, vol met vrede, oorlog en weer vrede. Je volgt een elfjarige jongen op het nonneninternaat. Verwarring, hunkering bedrog, maar ook collaboratie en overleven vormen het verhaal.

naar de website

Leven of dood

Het boek Leven of dood is geschreven door Michael Robotham en vertelt het verhaal van Audie Parker die 10 jaar gevangenisstraf uitzit voor een gewapende overval. de 7 miljoen dollar is nooit teruggevonden aleen Audie weet het. Iedereen jaagt op het geld en op Audie als hij vrijkomt, maar Audie heeft maar 1 doel: Hij moet een leven redden voor het te laat is...

naar de website

Als je het licht niet kunt zien

In dit boek, geschreven door Anthony Doer, volg je twee verhaallijnen. 1 van een blind meisje die met haar vader vlucht ten tijde van de tweede wereldoorlog. In het Duitse stad groeit Werner op met zijn zusje in het weeshuis en komt via de Hitlerjugend an het front. Hier kruisen beide verhalen.

naar de website

Nicci French Denken aan Vrijdag

Dit is het boek Denken aan Vrijdag van Nicci French. Het gaat over lijk met doorgesneden keel dat uit de Thames wordt gevist. het lijk is onherkenbaar. Het lijk heeft een bandje met de naam Frieda Klein, zij wordt hoofdverdachte, maar Frieda zet alles op alles om haar onschuld te bewijzen. Een spannende thriller

naar de website

Gouden handel

Gouden handel is een boek geschreven door Kees Uittenhout over de slavenhandel. In het verhaal volg je verschillende personages uit Suriname, Curacao en Nederland. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van de rollen van deze landen tijdens de slavernij.

naar de website

kom hier dat ik u kus

Het boek 'kom hier dat ik u kus'is geschreven door Griet op de Beeck. Het verhaal gaat over Mona als kind en als 35 jarige. Het verhaal over ouders en kinderen, kapotte mensen, verantwoordelijkheid, de gevaren van sterk zijn en nog veel meer. De tekst is geschreven met humor. scherpte en heel veel eerlijkheid.

naar de website

De welwillenden

De welwillenden vertelt een fascinerend verhaal over de SS'er Max Aue die opklimt tot de hoogte rangen. Het boek, geschreven door jonathan Littel, heft internationaal veel losgemaakt.

naar de website

Ijstweeling

Het boek ijstweeling een spannende roman over een moeder Sarah die een tweeling (lydia en kristie) heeft. Op een dag komt Lydia om het leven door een ongeluk. Even later beweert Kristie dat zei Lydia is en dat hun identiteit is verwisseld. Wat is er nou echt gebeurt op de dag van het fatale ongeluk

naar de website

Ghost Boy

In het boek Ghost Boy vertelt Martin Pistorius zijn verhaal. Als twaalfjarig kind had hij het Locked in Syndroom. Hij zat in een rolstoel en kon niet meer communiceren. Hij hoorde en zag alles maar niemand merkt het. Een aangrijpend boek over hoe doorzettingsvermogen alles kan overwinnen.

naar de website

Rivier van genade

Het boek Rivier van genade is geschreven door B.I. Hoff en vertelt een verhaal van Rachel Brenneman die denkt dat liefde niet voor haar is weggelegd. Dit is het derde deel van de reeks, waar Rachel in een Amish dorpje haar liefde wil vinden.

naar de website

Het geluid van de nacht

Het verhaal Het geluid van de nacht gaat over een vrouw Sira die met vallen en opstaan leert dat ze alleen zichzelf leert vertrouwen.het boek is geschreven door Maria Duenas.

naar de website